Atanacković: Zakon o radu u Skupštini najranije za desetak dana

24.06.2014.

Predsednik Unije poslodavaca Srbije (UPS) Nebojša Atanacković kaže da bi najranije za desetak dana u Skupštini Srbije mogle da se nađu izmene zakona o radu.

 

Atanacković je novinarima na Ekonomskom samitu Srbije kazao da se to odnosi na pravilo da Socijalno ekonomski savet (SES) razmotri izmene zakona o radu pre nego što se one nađu pred poslanicima u Skupštini Srbije.

Atanacković je kazao da još nema nagoveštaja kada će biti održan kolegijum SES-a, a kako je objasnio, neophodno je da prođe sedam dana između kolegijuma i sednice saveta.

Na pitanje novinara da li su poslodavci zadovoljni predloženim izmenama, on je odgovorio da kada suprotstavljene strane nisu zadovoljne, to znači da je postignut optimum.

Atanacković je istakao da poslodavci nisu zadovoljni rešenjima zakona o radu jer smatraju da bi trebalo da budu mnogo detaljnija, ali je dodao da je ipak napravljen pomak u poboljšanju njihovog položaja.

Prema njegovim rečima izmene nisu u potpunosti usklađene sa evropskim zakonodavstvom i da će zakon uskoro ponovo morati da se menja radi prilagođavanja EU.

 

Izvor: Beta, B92