Radulović: Privredna komora je parazitska i paradržavna institucija koja je kanal za partijsko zapošljavanje

15.12.2016.

Lider Dosta je bilo Saša Radulović najavio je da će podneti tužbe protiv poslanika Srpske napredne stranke i ministarke Zorane Mihajlović.

 

On će podneti tužbu zbog uvreda koje su usledile nakon što je u skupštini kritikovao Zakon o stanovanju.

DJB je u saopštenju upozorio da će "bahatost" premijerovih poslanika i ministara ipak najviše platiti građani Srbije kad na snagu stupi Zakon o stanovanju.

"Teror i bezobrazluk predsedavajućeg Skupštinom nastavio se i danas", ocenio je DJB i podsetio da je Raduloviću kada je konačno dobio reč i oštro kritikovao Zakon o stanovanju, oduzeto pravo na repliku nakon što su se tri poslanika SNS i ministarka Zorana Mihajlović obrušili na njega uvredama. 

Radulović je, kako se navodi u saopštenju, ocenio da je Zakon o stanovanju primer kako partokratija sebi gradi prostor za uzimanje reketa i da će katastrofalne posledice tog lošeg zakona osećati svi građani jer im vlast nameće obaveze da formiraju pravne subjekte sa PIB-om, matičnim brojem, knjigovodstvom. 

Saša Radulović je naveo da se uvode profesionalni upravitelji zgrada kojima će licence davati Privredna komora Srbije, "parazitska i paradržavna institucija koja je kanal za partijsko zapošljavanje". 

"Umesto bilo kakvih argumenata na sve što je Saša Radulović rekao o skandaloznom zakonu i nečasnim namerama zakonopisaca, usledile su uvrede poslanika Marjana Rističevića, Vladimira Đukanovića, Vladimira Orlića i ministarke Mihajlović", navodi se u saopštenju. 

"Radulović nije dobio pravo da odgovori na uvrede, ali je dobio dve opomene zbog traženja prava na repliku", navodi DJB i podseća da je zbog traženja prava na reč Radulović juče kažnjen sa tri opomene. 

Radulović je ocenio da Zakon o stanovanju uvodi novi kanal za partijsko zapošljavanje nesposobnih partijskih kadrova SNS i velike, dodatne namete za građane. 

Skandalozno je sa kolikom bahatošću predstavnici vladajuće većine uvredama i brutalnim iživljavanjem nad poslanicima DJB pokušavaju da opravdaju zakon koji je "od milošte" prozvan "Kumov zakon" zbog namere da se premijerovom kumu omogući otkup vile na 20 godina po privilegovanim uslovima.

 

Izvor: B92, Beta