Prezentacija priručnika „Sve(t) je u našim rukama” Instituta za industrijske odnose i Centra za talente

30.11.2016.

Novi priručnik iz oblasti oblasti zaštite životne sredine i zelene ekonomije „Sve(t) je u našim rukama”, koji na sveobuhvatan način obrađuje oblast životne sredine, biće predstavljen danas u 18 časova na konferenciji za štampu u Medija Centru.

 

Na prezentaciji će govoriti:

Predstavnik Ministarstva poljoprivrede (tbc)

Nikola Srzentić, direktor regionalnog centra za talente Beograd II

Mihailo Gajić, programski direktor Instituta za industrijske odnose

Nedostatak adekvatnih didaktičkih materijala pa čak i samih udžbenika često ima negativne posledice na kvalitet nastave i usvajanje novog gradiva. Ovo je posebno primećeno u radu sa darovitim učenicima koji imaju interesovanja i sposobnosti daleko iznad onih neophodnih za rad u redovnom sistemu obrazovanja.

Regionalni Centar za talente Beograd II u svom radu za misiju ima upravo rad sa ovim tipom učenika, a nedostatak adekvatnog priručnika je predstavljao jednu od prepreka u uspešnom radu, što će biti prevaziđeno izradom ove publikacije.

Institut za industrijske odnose je nevladina organizacija koja se bavi širokom oblašću industrijskih odnosa, među kojima i nezaposlenošću mladih i zelenom ekonomijom. Priručnik ’’Sve(t) je u našim rukama’’ je jedan od prvih koji na detaljan i analitičan način predstavlja ekonomske i političke instrumente ekološke politike, kao i zelena zanimanja u Republici Srbiji, što treba da otvori veću perspektivu prepoznavanja ovih zanimanja na tržištu rada.

Udžbenik „Sve(t) je u našim rukama” nastao je u okviru projekta ’’Zelena zanimanja kao zanimanja budućnosti’’ koje zajednički sprovode Institut za industrijske odnose i Regionalni centar za talente Beograd II, uz finansijsku podršku Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.