EBRD pohvalila reforme, ekonomsku stabilnost i razvojni put Srbije

28.06.2016.

Bord direktora EBRD pohvalio je reforme srpske vlade i pozitivno ocenio ekonomsku stabilnost i razvojni put Srbije.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa članovima borda direktora EBRD, a glavne teme susreta bile su poboljšanje investicione klime, pomoć u razvoju preduzetničkog duha kroz savetodavne programe, kao i podrška razvoju malih i srednjih preduzeća u saradnji sa institucijama Srbije.

Bord direktora EBRD pohvalio je reforme srpske vlade i pozitivno ocenio ekonomsku stabilnost i razvojni put Srbije, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima. 

Najveći interes izražen je za projekte u oblasti energetike i infrastrukture, kao i saradnja na daljem razvoju uspešnih srpskih kompanija, kao što su Aerodrom "Nikola Tesla" i Telekom Srbija, kroz model strateškog partnerstva sa svetskim kompanijama. 

Tokom sastanka sagovornici su ukazali na značaj regionalne ekonomske saradnje i stabilnost, kojoj Srbija najviše doprinosi kao lider u regionu. 

Vučić je zahvalio na kontinuiranoj podršci i pomoći koju EBRD pruža u gotovo svim oblastima od značaja za Republiku Srbiju. 

Mandatar za sastav nove vlade je istakao da će Vlada Srbije i u narednom periodu učiniti sve kako bi postigla visoke ciljeve i što bolje rezultate, prvenstveno u oblasti ekonomije, posebno naglasivši jačanje investicija u privatnom sektoru u cilju bržeg ekonomskog oporavka.

 

Izvor: Tanjug