Komora MSPP: Zanatlije i mala preduzeća da se oslobode nadoknade za legalizaciju

27.02.0216.

Privredna komora MSPP zahteva da se zanatlije i preduzetnici za legalizacija do 100 m2 oslobode svake nadoknade a da se onima koji legalizujeu do 500 m2 sadašnje cene smanje na 10% od predložene, navodi se u saopštenju.

 

„Kao što je već nekoliko puta Privredna komora malih i srednjih preduzeća i preduzetnika i naglasila zanatlije i MSP novim zakonom o komorama nemaju više kome da se obrate. Još jedna potvrda je i apsurd i nelogičnost koji po novom Zakonu o ozakonjenju zanatlija za legalizaciju 3 i srednje preduzeće za 500 metara kvadratnih plaćaju istu nadoknadu.

Zbog toga Privredna komora MSPP zahteva da se zanatlije i preduzetnici za legalizacija do 100 m2 oslobode svake nadoknade a da se onima koji legalizujeu do 500 m2 sadašnje cene smanje na 10% od predložene radi podsticaja domaćeg tržišta a u skladu sa više nego izdašnim podsticajima za strane ulagače.

Ovo bi bio jedan od podsticaja o kojima se država već neko vreme zalaže, a PKS na žalost samo deklarativno promoviše.

Sa ovim zahtevom Privredna komora MSPP obratiće se predsedniku Vlade gospodinu Aleksandru Vučiću i ministarstvima privrede i građevine.”