MUP: Protest poljoprivrednika ugrožava ostale građane

23.11.2015.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije poručilo je poljoprivrednicima koji su najavili protestnu vožnju u Beogradu za 26. novembar da nije moguće toliko traktora da dođe u glavni grad i pozvao ih da nezadovoljstvo izraze na način koji neće ugroziti ostale građane.

 

Kako se navodi u saopštenju MUP-a toliki broj traktora paralisao bi saobraćaj u Beogradu i ugrozilo prava građana na slobodno kretanje.

"MUP Srbije zato poziva organizatore protesta da se kroz dijalog dogovore načini izražavanja nezadovoljstva, koji neće ugroziti druge građane", navodi se u saopštenju.

Liga socijaldemokrata Vojvodine najavila je da će, u četvrtak, 26 novembra, organizovati u Beogradu protestnu vožnju vojvođanskih poljoprivrednika, koji će u koloni na traktorima iskazati nezadovoljstvo predloženim izmenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu i zatražiti njegovo povlačenje iz skupštinske procedure.

Defile traktora je, kako je navedeno, akcija apela i upozorenja, bez blokade puteva i zaustavljanja saobraćaja, u skladu sa propisima o pravu na javno okupljanje i slobodu govora.

 

Izvor: Tanjug, N1