Policijski sindikat i Ministarstvo postigli dogovor, otkazan protest

17.03.2015.

Policijski sindikat Srbije (PSS) i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova danas su se dogovorili o izradi posebnog kolektivnog ugovora za sve radnike MUP-a, a reprezentativni sindikat otkazao je protest najavljen za petak, 20. mart, ispred Vlade Srbije.

Dogovorom je predviđeno da što pre počnu pregovori o izradi tog ugovora, a predsednik PSS Veljko Mijalović rekao je Tanjugu da je dogovoreno da se otkaže poseban kolektivni ugovor za policijske službenike, čiji je potpisnik bio Nezavisni sindikat policije.

Mijailović je rekao da je sastanak održan u kabinetu ministra, a da je delegaciju MUP predvodio državni sekretar Milosav MIličković.

On je dodao i da je dogovoreno da se u poseban kolektivan ugovor za sve zaposlene u MUP prebace "sve prinadležnosti iz posebnog kolektivnog ugovora za državne službenike".

Prema njegovim rečima, budući posebni kolektivni ugovor za sve zaposlene u MUP će sadržati veliki korpus prava - u materijalnom, profesionalnom i radnom smislu svih zaposlenih u MUP.

Mijailović je naveo i da je to značajno, jer je "MUP živi organizam, svi moraju da rade kompaktno i tu nema mesta podelama na ove ili one".
"Potpisana je i zajednička izjava gde je sve definisano... i pošto smo prepoznali nameru da se ozbiljno pozabave pregovorima, otkazujemo protest zakazan za petak ispred Vlade Srbije", zaključio je on.

 

Izvor: Tanjug