Bivši radnici kompanije "Knjaz Miloš" započeli ulične proteste

10.09.2014.

 

Bivši radnici kompanije "Knjaz Miloš" organizovali su u utorak protestnu šetnju zbog suspenzije Zakona o radu i Ustava Srbije u sudskim sporovima i kršenja elementarnih ljudskih prava, navodi se u saopštenju.

 

Radnici su se okupili ipsred zgrade Osnovnog suda u Arenđelovcu i zgrade Skupštine opštine Aranađelovac, gde je predstavnike primio predsednik opštine, Bojan Radović.

Radnici su, kako kažu, nezadovoljni radom nadležnih pravosudnih organa, pred kojima tri godine vode sporove kako bi se vratili na radna mesta, bez kojih su ostali posle privatizacije fabrike.

"Nas novac ne interesuje već posao i mi tražimo samo da pravosudni organi poštuju Zakon o radu i Ustav Srbije", izjavio je predstavnik radnika Zoran Milosavljević.

Prema rečima Milosavljevića, radnici su posle privatizacije fabrike otpušteni, iako im je prethodno obećano da će iz nje otići samo na dobrovoljnoj osnovi.

"Nas su otpustili, a onda su angažovali druga lica, preko raznih agencija", rekao je Milosavljević i naveo da su otpušteni radnici radili na različitim poslovima, od finansijske službe do proizvodnje, obezbeđenja, transporta.

Milosavljević je rekao, da će bivši radnici "Knjaza Miloša" i danas protestovati u glavnoj ulici u Aranđelovcu.

 

Izvor: Kurir, Tanjug, B92

Foto: Kurir