Atanacković: Obnavljamo socijalni dijalog

08.09.2014.

Predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković izjavio je da je premijer Aleksandar Vučić juče održao u Vladi sastanak sa predstavnicima sindikata i Unije poslodavaca u cilju obnavljanja socijalnog dijaloga.

 

"Premijer je bio nosilac sastanka i on nas je informisao šta u narednom periodu ima nameru da radi i šta su mu dileme i zatražio opštu podršku da svi zajedno pomognemo da država prevaziđe teškoće", rekao je Atanacković.

Prema njegovim rečima, razlog sastanka je bio obnavljanje socijalnog dijaloga, a premijer je informisao prisutne o merama koje vlada trenutno čini i zatražio veće razumevanje od socijalnih partnera.
"Sastanak je upriličen jer se duže vreme nismo sastajali i zajednički smo istakli da je važno da se u budućnosti češće sastajemo i da se konsultujemo oko organizacije i poboljšanja situacije u očekivanju neophodnog smanjivanja plata i penzija, rešavaja pitanja preduzeća koja treba da se definitivno prodaju", naveo je Atanacković.

Prema njegovim rečima, na sastanku je usaglašeno da je potrebno postići opštenarodni konsenzus oko prihvatanja neophodnih promena u zakonima odnosno privrednom životu.

Osim Atananckovića i premijera sastanku su prisustvovali i ministar rada Aleksandar Vulin, ministar finansija Dušan Vujović i ministar privrede Željko Sertić, kao i još dvojica predstavnika sindikata.

 

Izvor: Tanjug